Examencoaching


Aan examen doen, zit voor iedereen wel een spannend element. Meestal is het de eerste keer dat je een examen gaat meemaken. Onbekend is spannend.
Maar het kan ook spannend zijn omdat je bij bepaalde vakken niet sterk staat en er dus veel van je examenresultaat afhangt, of je wel gaat slagen. Je ‘zwakke’ vakken kunnen dus voor extra stress zorgen als je voor die vakken op moet.
Of je ervaart het examen als een zodanig grote druk, dat je een permanente spanning voelt,

die je belemmert om helder te denken en handelen. Of om ontspannen te slapen.

Of om…………. Vul maar in.

Examenvrees
Examenonzekerheid, of examenvrees, kan belemmerend werken bij het leveren van een prestatie waar je normaal niet bang voor bent. Gewoon omdat je die opgave wel aankan. 
Maar als het té spannend voor je wordt, dan is het erg prettig als er een coach is die je gedurende die korte maar stressvolle tijd begeleidt om je angsten en gevoel van onzekerheid te reguleren. Een coach die ook nog eens de vakken waar je je meeste twijfel bij hebt, met je doorneemt. 

Examencoach
De examencoach loodst je door je examentijd heen. Zorgt ervoor dat je je belemmerende gedachten zoveel mogelijk relativeert. Zodat je je zo rustig mogelijk kan concentreren op de inhoud van je examenvakken.  

Examencoaching is individueel of in duo’s. Gedurende maximaal 5 afspraken word je in je examentijd begeleid in de Mondium praktijk te Beesd. 


In de Paas- en meivakantie, vlak voor de examens, vindt er uiteraard examencoaching plaats