Eerstelijns psychologiepraktijk

Wat bieden wij?

 

Eerstelijns psychologiepraktijk (Basiszorg GGZ) dichtbij de klanten

Mondium is een zelfstandig gevestigde eerstelijns psychologiepraktijk. Wij werken lokaal (dichtbij de klanten) en in overleg met de huisartsen in de omgeving van Beesd, Geldermalsen, de regio Rivierenland en Leerdam plus omgeving. Er is een kinder- en jeugdafdeling en een afdeling voor volwassenen. 

Inloopspreekuur: in Beesd is er iedere vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur een inloopspreekuur.

Contracten
Mondium heeft leveringscontracten met alle zorgverzekeraars (voor volwassenen). Mondium heeft contracten met alle gemeenten in de regio Rivierenland en in de regio Zuid-Holland Zuid voor het leveren van GGZ Jeugdzorg (kinderen en pubers tot 18 jaar). Een verwijsbrief van de huisarts is hiervoor voldoende.
Samenwerkingsovereenkomsten:  Mondium is lid van Psyzorg Rivierenland. Er is een directe samenwerking met Psychiatrie Rivierenland in Tiel en een overeenkomst (ADHD) met de BV Chronische Zorg.
Kwaliteit:  Wij zijn in 2016 geslaagd voor zowel het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ, alsook voor het Kwaliteitsstatuut dat door de meeste verzekeraars verplicht is gesteld. Het Keurmerk is in 2017 en in 2018 weer aan ons verleend. Mondium is lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).
Opleider: Mondium leidt jaarlijks studenten op van de Universiteit Utrecht en Nijmegen.
 

Brede scope aan vraagstukken

U kunt bij ons terecht met vragen en problemen op het gebied van psychologisch welbevinden, leren en ontwikkelen, persoonlijkheid, sociaal functioneren, studie en werk. De vraagstukken die Mondium onderzoekt en behandelt bevatten vrijwel het hele spectrum van psychologische problemen. Zowel bij kinderen, jeugd als bij volwassenen. Mondium beschikt over alle testmateriaal om onderzoek te kunnen doen bij kinderen èn volwassenen.

 

Probleemverkenning in rustige vertrouwde omgeving 

Een rustige en vertrouwde omgeving is een goede basis om tot een heldere probleemverkenning te komen. We nemen voor het intakegesprek geen toetsen of vragenlijsten af. U weet zelf het beste wat uw vraag is! Verder vinden we het belangrijk dat u zich snel thuisvoelt. Daarom zorgen we voor een prettige huiselijke omgeving in onze spreekkamers.

 

Meer dan 30 jaar ervaring

Jarenlange ervaring met kinderen en jeugdigen, jongvolwassenen, opvoeders en volwassenen in peergroup, gezin, studie of werk maakt het ons mogelijk om vraagstukken vanuit een breed spectrum te kunnen behandelen. Behandelingen worden altijd aangepast aan en afgestemd op de persoonlijke individuele behoeften en noodzaak. Uitstekend behandelen is de kern van ons werk.
 

Keuze in behandelmethoden

Er wordt uit een groot scala aan behandelmethoden geput zoals bijvoorbeeld Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie en E-healthmodules. Dit laatste betekent dat de cliënt thuis aan het werk gaat met vooraf afgesproken onderwerpen die online worden aangeboden en uitgewerkt. Hierbij maken we gebruik van de portal en modules van Telepsy. 

EMDR
Sinds 2015 is Gerda Bakker tevens gecertificeerd EMDR-therapeut. Zij helpt aldus cliënten met PTSS en andere trauma-gerelateerde stoornissen ook met behulp van het EMDR-protocol. De psychologen van de afdeling volwassenen zijn ondertussen allen EMDR-therapeut geworden.

Cogmed training
Meer gestructureerd denken en handelen, het versterken van het werkgeheugen, kan nu ook worden gerealiseerd met behulp van de Cogmed training. Wij hebben daarvoor onze eigen Cogmed coach in huis. 

Beschikbaarheid: Psychologiepraktijk Mondium is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur.
Extra openstelling volwassenen: donderdagavond vanaf 19.00 uur en zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
Mondium is het hele jaar open, ook in de zomervakantietijd.

Bereikbaarheid: Mondium is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag op het vaste nummer 0345-683115.
Buiten de openingstijden op het mobiele nummer 06-51353856.
In geval van bijvoorbeeld psychische crisissituaties kunt u op weekdagen met Mondium bellen. Of u belt uw huisarts. Tijdens avonden en in het weekend belt u vervolgens met de Huisartsenpost in Tiel: 0900-7060504, of de Huisartsenpost in Gorinchem: (0183) 64 64 10

Waardering door cliënten
Wij vragen alle cliënten naar hun bevindingen en waardering van de behandeling door Mondium (ROM-meting).
Zij hebben ook de mogelijkheid om een reactie op de subpagina ‘Cliënt Waarderingen’ te plaatsen of op de Zorgkaart Nederland. Op deze Zorgkaart staan reeds enkele bevindingen van cliënten:  
https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/psychologiepraktijk-en-psychotherapiepraktijk-mondium-beesd-3055289  
De waardering voor onze werkwijze, behandeling en resultaten is tot nu toe Hoog (9,1). Het is ons streven deze waardering te blijven ontvangen door de beste kwaliteit te leveren.

Subknoppen: