Nieuws

Oktober 2019: Orthopedagoog Lotte Reijnhout is geslaagd voor de opleiding tot EMDR-therapeut.

1 september zijn in dienst getreden: Sabine Nobel als GZ-psycholoog en Nynke Visser voor de administratie Specialistische GGZ. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Kind&Jeugd.

Augustus 2019: Mondium BV is door de WTZi erkend als Instelling voor medisch specialistische zorg. Voor (Basis en) Specialistische GGZ. Mondium BV is nu een Zelfstandig Behandelcentrum.

 

1 Juli 2019. De Specialistische GGZ is gestart. Psychiater Rene Ravelli is in dienst getreden.
 

Juni 2019. De afdeling Huiswerkbegeleiding, RT en Bijlessen is definitief gesloten.


Mei 2019. Lotte Reijnhout is in dienst getreden als orthopedagoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Maureen Sedney is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling volwassenen. De examens van de middelbare scholen zijn bezig. Daarmee zijn ook de laatste bijlessen gegeven. Deze activiteit is nu definitief gestopt.

Maart 2019. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons voor het 4e jaar op rij wederom het Keurmerk voor de Basis GGZ verleend.

Februari 2019. Op de administratie is Jacqueline Vink in dienst getreden als Financieel Administratief medewerker. Psycholoog Mandy Melief is geslaagd voor het diploma Schematherapeut.

Januari 2019. Jeugdpsycholoog Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding tot
EMDR-therapeut. De Jeugdzorg-leveringscontracten 2019 met alle gemeenten uit regio Rivierenland en regio Lekstroom (o.a. Vijfheerenlanden) zijn goedgekeurd. 

December 2018.  Kerstbrief nr. 5  met terugblik 2018 en vooruitblik 2019.  Zie onderaan.
Hans Beringen heeft zijn prachtige schilderij op de nieuwe jeugdkamer onthuld.

November 2018. Op het Congres van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (het Keurmerk) is Gerda Bakker één van de sprekers in het onderdeel ‘ het omgevingsnetwerk stimuleren en betrekken als ondersteuning in de behandeling van de cliënt’. 

Oktober 2018. De (3e) verbouwing is klaar. In de grotere wachtkamer staat een leestafel, een koffie/theehoek en een kinderspeelhoek. Bijvoorbeeld voor als een ouder wil wachten op het ene kind dat in therapie is en nog een kind bij zich heeft. Verder is de nieuwe spreekkamer in gebruik genomen als kinderspreekkamer met als extra observatiemogelijkheden een speelhoek en een zandtafel.

September 2018. Door de voortdurende groei van de psychologiepraktijk zijn we alweer aan het verbouwen. Er komt een grotere wachtruimte en er komt nog een spreekkamer bij. Doordat de grote ruimte nu is opgesplitst, zijn we gestopt met de activiteit huiswerkbegeleiding. De bijlessen blijven gewoon doorgaan.

September 2018. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog K&J afdeling. Janneke Luteyn is in dienst getreden als psycholoog afdeling volwassenen. De psychologen Mandy Melief en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR-therapeut.  

Augustus 2018. K&J psycholoog Annebel Berens is uit dienst getreden.  

Juli 2018. Onze stagiaire Ruth Breuer is cum laude geslaagd voor haar Masterstage en Masterdiploma Psychologie.

Juni 2018. Cynthia Krielen en Mandy Melief zijn geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

April 2018. Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding EMDR voor kinderen en jeugd.

Maart 2018. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons ook voor 2018 het Keurmerk verleend. Daarmee zijn wij 1 van de slechts 266 praktijken in Nederland met dit Keurmerk.

Het Keurmerk wordt ondersteund door CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Januari 2018.  Joyce Scheepens is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. Tegelijkertijd hebben we weer verbouwd en een extra spreekkamer in gebruik genomen.

Januari 2018.  We hebben per 1 januari een contract afgesloten met de gemeenten in Zuid-Holland Zuid (o.a. Leerdam, Zederik, Gorinchem) voor de levering van psychologische hulpverlening (onderzoek, diagnostiek en behandeling) aan kinderen en jongeren met een verwijzing vanuit huisartsen en/of het Sociaal Team.

November 2017.  Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

Oktober 2017.  Onze dienstverlening is uitgebreid door middel van Laura van der Meijden, 
zelfstandig gevestigd diëtist onder de bedrijfsnaam Dieetplaneet.nl . Zij wordt ingezet als extra deskundige bij specifieke vragen van psychologie cliënten. Maar zij is ook voor anderen beschikbaar als dieet-deskundige. Laura werkt binnen Mondium op woensdagen. Afspraken met Laura kunnen via Mondium worden gemaakt.

Oktober 2017.  Ook voor het jaar 2018 hebben we weer met alle verzekeraars en met alle gemeenten in het Rivierenland leveringscontracten afgesloten. 

14 Juni 2017.  Mondium feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen:  Daan, Ferry, Gert, Jari, Joep, Jordi, Karen, Kevin, Kim, Lili, Madelon, Nico, Peter. Allemaal gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. 

April 2017:  we hebben wederom het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verkregen. 

April 2017:  Mandy Melief is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. 

Uitbreiding 2: op zaterdag 25 maart 2017 houden we OPEN HUIS om onze tweede uitbreiding te tonen. Er zijn weer 2 spreekkamers bij gekomen. Een speciale kamer voor de jeugd en een zogenaamde ‘Bovenkamer’ met een speciale inrichting voor volwassenen. Van 12 tot 18 uur is iedereen welkom om de praktijk van binnen te zien. Tevens kunnen we dan onze nieuwe behandelmethodes “Cogmed Training”  en “Hoor je mij….?” laten zien. Cogmed Training is een training voor het werkgeheugen en “Hoor je mij…?”  is een methode speciaal ontwikkeld voor kinderen in scheidingssituaties. 

Januari 2017: Klazina van Rijswijk is in dienst getreden als Administrateur.

December 2016:  Annemijn Witkam is in dienst gekomen als bijlesdocent wiskunde.

Oktober 2016: Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding Cogmed Coach.


Per 1 september 2016 is Annebel Berens in dienst getreden als K&J psycholoog voor de afdeling Kinderen en Jeugd. Cynthia Krielen is in dienst gekomen als jeugdpsycholoog.

UItbreiding: op zaterdag 13 februari 2016 houden we OPEN HUIS om onze uitbreiding te tonen. We hebben verbouwd en dat heeft een paar nieuwe spreekkamers/bijleskamers opgeleverd. Van 13 tot 18 uur is iedereen welkom om de nieuwe ruimtes te komen inwijden. Met deze extra ruimtes willen we ook onze dienstverlening verder gaan uitbreiden. 


Met ingang van 1 januari 2016 heeft Mondium voor de Psychologiepraktijk contracten afgesloten met alle gemeenten in de West-Betuwe. Hierdoor kunnen kinderen/pubers uit de Gemeente Geldermalsen èn de omliggende gemeenten worden geholpen binnen de GGZ Jeugdzorg. Voor de volwassenen is weer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

juni 2015:  Mondium feliciteert Anka, Bélena, Nora, Nancy, Waldrik, Noa en Martijn met het behalen van hun diploma. Een prachtige prestatie. 


mei 2015: Gerda Bakker is nu ook gecertificeerd EMDR-therapist.

Inloopspreekuur: sinds 1 juni 2015 is er in Beesd iedere vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur een inloopspreekuur voor zowel de psychologiepraktijk als voor de praktijk huiswerkbegeleiding/bijlessen. Aanmelding voor individuele intakegesprekken kan via website/email en telefoon uiteraard.

 

Paasvakantie (6 – 11 april) en Meivakantie (4 – 9 mei) : dagelijks geopend voor bijlessen en examencoaching. 
De psychologiepraktijk is continu geopend. 

 

Zaterdag 4 april 2015: Open Huis. We vieren onze 1e verjaardag de hele dag van 10.00 tot 18.00. 
Kom binnen voor de koffie/thee en een gebakje of paaseitje. Om 17.00 uur: “toasttime”.  
Geen cadeaus, wij trakteren! 

 

Zaterdag 6 september 2014: Open Huis. Van 10.00 tot 17.00 uur is de praktijk open voor belangstellenden.

 

Op 1 maart 2014 heeft Mondium de nieuwe praktijkruimte op de Veerweg 3B te Beesd in gebruik genomen. Daardoor is de huiswerkpraktijk nu voor meer kinderen beschikbaar. We zijn ook met de bijlessen begonnen.

Afspraken voor de psychologiepraktijk worden zowel in Beesd als op het adres in Rumpt gemaakt. 
                                                                                                                                                             

November 2013 

Per 1 November heeft Mondium haar deuren in Rumpt geopend. We zijn begonnen met de huiswerkbegeleiding.
 

kerstbrief nr 5

December 2018

Mondium wenst iedereen een heel fijne Kersttijd en een goed en gezond 2019      

Terugblik 2018                                                                               
Kerstbrief nr 5 !  Dat betekent dat Mondium alweer bijna 5 jaar bestaat.
Het afgelopen jaar zijn we doorgegroeid met wel 2 nieuwe psychologen waardoor er nu 2 jeugd-psychologen en 4 psychologen volwassenenzorg zijn. Die groei in cliënten en in medewerkers moesten we natuurlijk ook realiseren in de praktijkruimte. In januari hebben we verbouwd om een extra spreekkamer te realiseren. En in september nog maar een keer uitvoerig verbouwd om te zorgen voor een veel grotere wachtruimte en nog een (jeugd)spreekkamer er bij. Dit laatste heeft wel consequenties gehad voor onze afdeling Huiswerkbegeleiding. Want door het verbouwen van de grote zaal, moesten we stoppen met die activiteit. De bijlessen konden wel worden gehandhaafd, want 1 op 1 bijles kan overal worden gegeven. 

We gaan dus het alweer 5e Mondiumjaar afsluiten met een terugblik op een dynamisch jaar. Wat we een jaar geleden konden aankondigen, is ook allemaal gerealiseerd. Het Keurmerk voor Basis GGZ 2018 is weer aan ons uitgereikt en van deze organisatie (Stichting Kwaliteit in Basis GGZ) hebben we een zogenaamde ‘spiegelrapportage’ ontvangen over onze prestaties. Daaruit bleek onder andere dat we als zelfstandige psychologie-praktijk (bij hen heten wij ‘middelgroot’) hoog scoren in onze eindresultaten als het gaat om het succesvol afronden van therapietrajecten. We doorlopen met onze cliënten volledige trajecten en verwijzen bijna niemand door naar de duurdere gespecialiseerde zorg met wachtlijsten. Dat wil zeggen dat vrijwel iedereen ‘genezen’ de praktijk verlaat. Een prestatie die positief afwijkt van het landelijk gemiddelde en waar we uiteraard trots op zijn. Dit was mede een reden voor de vraag aan Gerda of zij in november op het lustrumcongres van de Stichting Keurmerk over het onderwerp ‘het cliëntnetwerk betrekken bij therapie in de Basis GGZ’  een uiteenzetting wilde komen geven. Het was dan ook erg leuk om de werkwijze van (het kleine) Mondium op een landelijk podium onder de aandacht te mogen brengen.

Verder zijn we natuurlijk enorm blij dat we ten behoeve van onze cliënten ondertussen kunnen rekenen op een intensieve samenwerking met veel huisartsen, kinderartsen, bedrijfsartsen, POHers, leden van Sociaal Teams in alle gemeenten om ons heen, fysiotherapeuten, basis- en v.o.-scholen, gemeenten, ambulant begeleiders, wijkverpleging, instellingen en vele familieleden. Dat maakt het werk extra boeiend en bijzonder bevredigend.
Naast dit alles wordt er door onze medewerkers hard gewerkt en hard gestudeerd. Iedereen is ondertussen geslaagd voor de opleiding EMDR, zodat deze traumamethodiek door alle psychologen kan worden toegepast. Ook in de jeugdafdeling. Er worden steeds meer onderzoeken gedaan bij jeugdigen maar ook bij volwassenen. En de zelfstandige diëtistpraktijk die vorig jaar voorzichtig begon met een paar cliënten van Mondium, is ondertussen in de omgeving ook een vast adres geworden dat gemakkelijk wordt gevonden in Beesd. Een knappe prestatie van Laura.

Vooruitblik 2019
En net als een jaar geleden : ‘We zijn nog niet klaar’. Want in het komende jaar gaan we nog een paar stappen voorwaarts maken om de praktijk en dienstverlening verder te verbeteren.
We gaan verder uitbreiden met meer medewerkers. We zijn druk bezig om nog een GZ-psycholoog aan ons te verbinden. Dat gaan we medio januari realiseren. En we hebben het voornemen om in 2019 naast de Basis GGZ praktijk ook een Gespecialiseerde Psychologiepraktijk te worden met behulp van psychiater en psychotherapeut. De gesprekken daarover zijn gaande. Als we dat realiseren, kunnen we vervolgens bijna iedere vraag op het gebied van GGZ voor volwassenen èn jeugdigen beantwoorden. En dat ook regelmatig in samenwerking met Psychiatrie Rivierenland in Tiel.
Verder hebben we voor de jeugdafdeling weer een leveringscontract afgesloten met alle gemeenten in de regio Rivierenland. Het contract met Zuid Holland Zuid loopt ook door. Omdat de gemeenten Leerdam en Zederik per 1 januari opgaan in de gemeente VijfHeerenlanden met Vianen, hebben we ook met die nieuwe gemeente en de aangrenzende gemeenten in de provincie Utrecht  een contract afgesloten voor het leveren van Jeugdzorg in 2019.

We hebben een enthousiast en geweldig goed team om ons heen, we werken enorm mooi en adequaat samen met veel andere professionals in de regio en we vinden het fantastisch dat we dit werk voor zoveel mensen kunnen doen. Daarom gaan we van harte nog steeds met volle kracht vooruit.
                                                                                                                                           
Langs deze weg danken we iedereen die ons het afgelopen jaar gesteund of geholpen heeft. Dank aan eenieder die als cliënt, als ouder of als professional ons het vertrouwen heeft gegeven. En ook dank aan eenieder om ons heen die met warme belangstelling de ontwikkeling van onze praktijk heeft gevolgd. Mede daardoor kunnen we 2019 met vertrouwen en energie tegemoet zien.
 

                 Allen een heel goed 2019 gewenst,

                                                                             Cees en Gerda Bakker 
                                                                             en het Mondiumteam