Nieuws

November 2018. Op het Congres van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (het Keurmerk) is Gerda Bakker één van de sprekers in het onderdeel ‘ het omgevingsnetwerk stimuleren en betrekken als ondersteuning in de behandeling van de cliënt’. 

Oktober 2018. De (3e) verbouwing is klaar. In de grotere wachtkamer staat een leestafel, een koffie/theehoek en een kinderspeelhoek. Bijvoorbeeld voor als een ouder wil wachten op het ene kind dat in therapie is en nog een kind bij zich heeft. Verder is de nieuwe spreekkamer in gebruik genomen als kinderspreekkamer met als extra observatiemogelijkheden een speelhoek en een zandtafel.

September 2018. Door de voortdurende groei van de psychologiepraktijk zijn we alweer aan het verbouwen. Er komt een grotere wachtruimte en er komt nog een spreekkamer bij. Doordat de grote ruimte nu is opgesplitst, zijn we gestopt met de activiteit huiswerkbegeleiding. De bijlessen blijven gewoon doorgaan.

September 2018. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog K&J afdeling. Janneke Luteyn is in dienst getreden als psycholoog afdeling volwassenen. De psychologen Mandy Melief en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR-therapeut.  

Augustus 2018. K&J psycholoog Annebel Berens is uit dienst getreden.  De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons ook voor het jaar 2019 het Keurmerk Basis GGZ verleend.

Juli 2018. Onze stagiaire Ruth Breuer is cum laude geslaagd voor haar Masterstage en Masterdiploma Psychologie.

Juni 2018. Cynthia Krielen en Mandy Melief zijn geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

April 2018. Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding EMDR voor kinderen en jeugd.

Maart 2018. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons ook voor 2018 het Keurmerk verleend. Daarmee zijn wij 1 van de slechts 266 praktijken in Nederland met dit Keurmerk.

Het Keurmerk wordt ondersteund door CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Januari 2018.  Joyce Scheepens is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. Tegelijkertijd hebben we weer verbouwd en een extra spreekkamer in gebruik genomen.

Januari 2018.  We hebben per 1 januari een contract afgesloten met de gemeenten in Zuid-Holland Zuid (o.a. Leerdam, Zederik, Gorinchem) voor de levering van psychologische hulpverlening (onderzoek, diagnostiek en behandeling) aan kinderen en jongeren met een verwijzing vanuit huisartsen en/of het Sociaal Team.

November 2017.  Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

Oktober 2017.  Onze dienstverlening is uitgebreid door middel van Laura van der Meijden, 
zelfstandig gevestigd diëtist onder de bedrijfsnaam Dieetplaneet.nl . Zij wordt ingezet als extra deskundige bij specifieke vragen van psychologie cliënten. Maar zij is ook voor anderen beschikbaar als dieet-deskundige. Laura werkt binnen Mondium op woensdagen. Afspraken met Laura kunnen via Mondium worden gemaakt.

Oktober 2017.  Ook voor het jaar 2018 hebben we weer met alle verzekeraars en met alle gemeenten in het Rivierenland leveringscontracten afgesloten. 

14 Juni 2017.  Mondium feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen:  Daan, Ferry, Gert, Jari, Joep, Jordi, Karen, Kevin, Kim, Lili, Madelon, Nico, Peter. Allemaal gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. 

April 2017:  we hebben wederom het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verkregen. 

April 2017:  Mandy Melief is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. 

Uitbreiding 2: op zaterdag 25 maart 2017 houden we OPEN HUIS om onze tweede uitbreiding te tonen. Er zijn weer 2 spreekkamers bij gekomen. Een speciale kamer voor de jeugd en een zogenaamde ‘Bovenkamer’ met een speciale inrichting voor volwassenen. Van 12 tot 18 uur is iedereen welkom om de praktijk van binnen te zien. Tevens kunnen we dan onze nieuwe behandelmethodes “Cogmed Training”  en “Hoor je mij….?” laten zien. Cogmed Training is een training voor het werkgeheugen en “Hoor je mij…?”  is een methode speciaal ontwikkeld voor kinderen in scheidingssituaties. 

Januari 2017: Klazina van Rijswijk is in dienst getreden als Administrateur.

December 2016:  Annemijn Witkam is in dienst gekomen als bijlesdocent wiskunde.

Oktober 2016: Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding Cogmed Coach.


Per 1 september 2016 is Annebel Berens in dienst getreden als K&J psycholoog voor de afdeling Kinderen en Jeugd. Cynthia Krielen is in dienst gekomen als basispsycholoog.

UItbreiding: op zaterdag 13 februari 2016 houden we OPEN HUIS om onze uitbreiding te tonen. We hebben verbouwd en dat heeft een paar nieuwe spreekkamers/bijleskamers opgeleverd. Van 13 tot 18 uur is iedereen welkom om de nieuwe ruimtes te komen inwijden. Met deze extra ruimtes willen we ook onze dienstverlening verder gaan uitbreiden. 


Met ingang van 1 januari 2016 heeft Mondium voor de Psychologiepraktijk contracten afgesloten met alle gemeenten in de West-Betuwe. Hierdoor kunnen kinderen/pubers uit de Gemeente Geldermalsen èn de omliggende gemeenten worden geholpen binnen de GGZ Jeugdzorg. Voor de volwassenen is weer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

juni 2015:  Mondium feliciteert Anka, Bélena, Nora, Nancy, Waldrik, Noa en Martijn met het behalen van hun diploma. Een prachtige prestatie. 


mei 2015: Gerda Bakker is nu ook gecertificeerd EMDR-therapist.

Inloopspreekuur: sinds 1 juni 2015 is er in Beesd iedere vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur een inloopspreekuur voor zowel de psychologiepraktijk als voor de praktijk huiswerkbegeleiding/bijlessen. Aanmelding voor individuele intakegesprekken kan via website/email en telefoon uiteraard.

 

Paasvakantie (6 – 11 april) en Meivakantie (4 – 9 mei) : dagelijks geopend voor bijlessen en examencoaching. 
De psychologiepraktijk is continu geopend. 

 

Zaterdag 4 april 2015: Open Huis. We vieren onze 1e verjaardag de hele dag van 10.00 tot 18.00. 
Kom binnen voor de koffie/thee en een gebakje of paaseitje. Om 17.00 uur: “toasttime”.  
Geen cadeaus, wij trakteren! 

 

Zaterdag 6 september 2014: Open Huis. Van 10.00 tot 17.00 uur is de praktijk open voor belangstellenden.

 

Op 1 maart 2014 heeft Mondium de nieuwe praktijkruimte op de Veerweg 3B te Beesd in gebruik genomen. Daardoor is de huiswerkpraktijk nu voor meer kinderen beschikbaar. We zijn nu ook met de bijlessen begonnen.

Afspraken voor de psychologiepraktijk worden zowel in Beesd als op het adres in Rumpt gemaakt. 
                                                                                                                                                             

November 2013 

Per 1 November heeft Mondium haar deuren in Rumpt geopend. We zijn begonnen met de huiswerkbegeleiding.
 

kerstbrief nr 4

KERSTBRIEF   December 2017


Mondium wenst iedereen een heel fijne Kersttijd en een goed en gezond 2018      

Terugblik 2017                                                                               
Kerstbrief nr 4. We gaan dus het alweer vierde Mondiumjaar afsluiten met een terugblik op een jaar dat veel nieuwe dynamiek in onze praktijk heeft gebracht.  Want wat we een jaar geleden konden aankondigen is ook allemaal gerealiseerd. En nog eens in een hoger tempo dan we hadden verwacht.
In januari, net als vorig jaar, twee ruimtes erbij aangekleed, ingericht en in gebruik genomen. Een administrateur in dienst genomen. De administratie met een EPD geautomatiseerd. Vervolgens een vierde psycholoog aangenomen die voor de afdeling volwassenen werkt. De Remedial Teaching is verder ontwikkeld en verfijnd. De afdeling diagnostiek beschikt nu over alle nodige testmateriaal en kennis om elk onderzoek bij jongeren èn volwassenen te kunnen doen. Er is dit jaar wederom een stagiaire werkzaam die in onze praktijk haar masterstudie psychologie gaat afronden. Het Keurmerk voor Basis GGZ 2018 is weer aan ons uitgereikt en de klanttevredenheidsscore blijft op het hoogste niveau staan. Erg leuk blijft uiteraard dat we binnen de huiswerkbegeleiding en de bijlessen dit jaar een grote groep examenkandidaten hadden die bijna allemaal zijn geslaagd voor hun diploma.
De allernieuwste ontwikkeling is natuurlijk dat we nu ook een zelfstandig gevestigde diëtiste in huis hebben die samenwerkt met de afdeling psychologie. En dat van daaruit een groep zogenaamde “Powervrouwen” is begonnen met een dynamisch afslank-groepsprogramma onder dubbele begeleiding.

Vooruitblik 2018
We zijn nog lang niet klaar. Want in het komende jaar gaan we nog een paar stappen voorwaarts maken om de praktijk en dienstverlening verder te verbeteren. Ten eerste zijn we alweer begonnen met verbouwen. Er moet nòg een spreekkamer bij komen. En in januari komt de vijfde psycholoog in dienst om de toestroom van cliënten te blijven bedienen zonder wachtlijst. Verder hebben we net een contract met Leerdam en aanpalende Zuid-Hollandse gemeenten afgesloten om ook daar kinderen/jongeren in de Jeugdzorg GGZ te helpen. We hebben ondertussen een enthousiast en geweldig goed team om ons heen, we werken enorm mooi en adequaat samen met veel andere professionals in de regio, en we vinden het fantastisch dat we dit werk voor zoveel mensen kunnen doen. Daarom gaan we van harte nog steeds met volle kracht vooruit.
                                                                                                                                           
Langs deze weg danken we iedereen die ons het afgelopen jaar gesteund of geholpen heeft. En ook dank aan eenieder om ons heen die met warme belangstelling de ontwikkeling van onze praktijk heeft gevolgd. Mede daardoor kunnen we 2018 met vertrouwen en energie tegemoet zien.
 

                 Allen een heel goed 2018 gewenst,

                                                                             Cees en Gerda Bakker 
                                                                             en het Mondiumteam   
                                 

Typ hier je tekst