Nieuws

Juli 2020: op 1 juli is onze vestiging in Leerdam geopend. De cliënten worden weer volledig in de praktijkruimtes ontvangen, uiteraard met de nodige Corona-hygiëne maatregelen. En per 1 juli is in dienst getreden Edwina Romswinckel, psycholoog, bij de afdeling volwassenen. Lotte Reijnhout, orthopedagoog, is per 1 juli uit dienst getreden.

Juni 2020: per 1 juni is in dienst getreden Moniek Zeegers, orthopedagoog, voor de Jeugdafdeling. En per 16 juni is Babs Perdon, orthopedagoog, in dienst getreden voor de Jeugdafdeling. Psycholoog Ruth Breuer is geslaagd voor de CGT-opleiding. We ontvangen gedeeltelijk weer cliënten op de praktijk. En we bereiden ons voor op de opening van de 2e vestiging op de Pfinztalstraat 16 in Leerdam per 1 juli.

Mei 2020: de meeste behandeling vinden nog plaats via beeldbellen. We hebben binnenshuis allerlei maatregelen genomen om de ontvangst in de praktijk veilig voor personeel en cliënten te laten verlopen. Plexiglas schermen op tafels, desinfectiepompjes overal, 1-richtingsroute, geen kopjes maar kartonnen wergwerpbekers, enzovoort. De eerste onderzoeken bij jeugdigen zijn weer op de praktijk gedaan. 

April 2020: Het aantal hulpvragen blijft maar toenemen. We hebben daardoor meer ruimte en meer medewerkers nodig. Daarom gaan we uitbreiden. Het huurcontract is getekend. Op 1 juli 2020 betrekken wij onze 2e vestiging in Leerdam. De werving van extra personeel is in volle gang.

Maart 2020: door de uitbraak van de Coronacrisis, werken alle behandelaren van huis uit. Behandelingen worden allen per telefoon en videobellen gedaan. Het kantoor is telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur. 

Februari 2020: Psychologen Maureen Sedney en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor de opleiding Schema-therapeut. 

December 2019.  Kerstbrief nr. 6  met terugblik 2019 en vooruitblik 2020.  Zie onderaan.

December 2019: uit dienst is getreden Klazina van Rijswijk, administratie.
Per 1 december is in dienst getreden Christien Bugter voor de administratie Jeugd GGZ.

Oktober 2019: Orthopedagoog Lotte Reijnhout is geslaagd voor de opleiding tot EMDR-therapeut.

1 September zijn in dienst getreden: Sabine Nobel als GZ-psycholoog en Nynke Visser voor de administratie Specialistische GGZ. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Janneke Luteyn is uit dienst getreden als psycholoog volwassenen.

Augustus 2019: Mondium BV is door de WTZi erkend als Instelling voor medisch specialistische zorg. Voor (Basis en) Specialistische GGZ. Mondium BV is nu een Zelfstandig Behandelcentrum.

 

1 Juli 2019. De Specialistische GGZ is gestart. Psychiater Rene Ravelli is in dienst getreden.
 

Juni 2019. De afdeling Huiswerkbegeleiding, RT en Bijlessen is definitief gesloten.


Mei 2019. Lotte Reijnhout is in dienst getreden als orthopedagoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Maureen Sedney is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling volwassenen. De examens van de middelbare scholen zijn bezig. Daarmee zijn ook de laatste bijlessen gegeven. Deze activiteit is nu definitief gestopt.

Maart 2019. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons voor het 4e jaar op rij wederom het Keurmerk voor de Basis GGZ verleend.

Februari 2019. Op de administratie is Jacqueline Vink in dienst getreden als Financieel Administratief medewerker. Psycholoog Mandy Melief is geslaagd voor het diploma Schematherapeut.

Januari 2019. Jeugdpsycholoog Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding tot
EMDR-therapeut. De Jeugdzorg-leveringscontracten 2019 met alle gemeenten uit regio Rivierenland en regio Lekstroom (o.a. Vijfheerenlanden) zijn goedgekeurd. 

December 2018.  Kerstbrief nr. 5  met terugblik 2018 en vooruitblik 2019.  Zie onderaan.
Hans Beringen heeft zijn prachtige schilderij op de nieuwe jeugdkamer onthuld.

November 2018. Op het Congres van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (het Keurmerk) is Gerda Bakker één van de sprekers in het onderdeel ‘ het omgevingsnetwerk stimuleren en betrekken als ondersteuning in de behandeling van de cliënt’. 

Oktober 2018. De (3e) verbouwing is klaar. In de grotere wachtkamer staat een leestafel, een koffie/theehoek en een kinderspeelhoek. Bijvoorbeeld voor als een ouder wil wachten op het ene kind dat in therapie is en nog een kind bij zich heeft. Verder is de nieuwe spreekkamer in gebruik genomen als kinderspreekkamer met als extra observatiemogelijkheden een speelhoek en een zandtafel.

September 2018. Door de voortdurende groei van de psychologiepraktijk zijn we alweer aan het verbouwen. Er komt een grotere wachtruimte en er komt nog een spreekkamer bij. Doordat de grote ruimte nu is opgesplitst, zijn we gestopt met de activiteit huiswerkbegeleiding. De bijlessen blijven gewoon doorgaan.

September 2018. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog K&J afdeling. Janneke Luteyn is in dienst getreden als psycholoog afdeling volwassenen. De psychologen Mandy Melief en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR-therapeut.  

Augustus 2018. K&J psycholoog Annebel Berens is uit dienst getreden.  

Juli 2018. Onze stagiaire Ruth Breuer is cum laude geslaagd voor haar Masterstage en Masterdiploma Psychologie.

Juni 2018. Cynthia Krielen en Mandy Melief zijn geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

April 2018. Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding EMDR voor kinderen en jeugd.

Maart 2018. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons ook voor 2018 het Keurmerk verleend. Daarmee zijn wij 1 van de slechts 266 praktijken in Nederland met dit Keurmerk.

Het Keurmerk wordt ondersteund door CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Januari 2018.  Joyce Scheepens is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. Tegelijkertijd hebben we weer verbouwd en een extra spreekkamer in gebruik genomen.

Januari 2018.  We hebben per 1 januari een contract afgesloten met de gemeenten in Zuid-Holland Zuid (o.a. Leerdam, Zederik, Gorinchem) voor de levering van psychologische hulpverlening (onderzoek, diagnostiek en behandeling) aan kinderen en jongeren met een verwijzing vanuit huisartsen en/of het Sociaal Team.

November 2017.  Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

Oktober 2017.  Onze dienstverlening is uitgebreid door middel van Laura van der Meijden, 
zelfstandig gevestigd diëtist onder de bedrijfsnaam Dieetplaneet.nl . Zij wordt ingezet als extra deskundige bij specifieke vragen van psychologie cliënten. Maar zij is ook voor anderen beschikbaar als dieet-deskundige. Laura werkt binnen Mondium op woensdagen. Afspraken met Laura kunnen via Mondium worden gemaakt.

Oktober 2017.  Ook voor het jaar 2018 hebben we weer met alle verzekeraars en met alle gemeenten in het Rivierenland leveringscontracten afgesloten. 

14 Juni 2017.  Mondium feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen:  Daan, Ferry, Gert, Jari, Joep, Jordi, Karen, Kevin, Kim, Lili, Madelon, Nico, Peter. Allemaal gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. 

April 2017:  we hebben wederom het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verkregen. 

April 2017:  Mandy Melief is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. 

Uitbreiding 2: op zaterdag 25 maart 2017 houden we OPEN HUIS om onze tweede uitbreiding te tonen. Er zijn weer 2 spreekkamers bij gekomen. Een speciale kamer voor de jeugd en een zogenaamde ‘Bovenkamer’ met een speciale inrichting voor volwassenen. Van 12 tot 18 uur is iedereen welkom om de praktijk van binnen te zien. Tevens kunnen we dan onze nieuwe behandelmethodes “Cogmed Training”  en “Hoor je mij….?” laten zien. Cogmed Training is een training voor het werkgeheugen en “Hoor je mij…?”  is een methode speciaal ontwikkeld voor kinderen in scheidingssituaties. 

Januari 2017: Klazina van Rijswijk is in dienst getreden als Administrateur.

December 2016:  Annemijn Witkam is in dienst gekomen als bijlesdocent wiskunde.

Oktober 2016: Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding Cogmed Coach.


Per 1 september 2016 is Annebel Berens in dienst getreden als K&J psycholoog voor de afdeling Kinderen en Jeugd. Cynthia Krielen is in dienst gekomen als jeugdpsycholoog.

UItbreiding: op zaterdag 13 februari 2016 houden we OPEN HUIS om onze uitbreiding te tonen. We hebben verbouwd en dat heeft een paar nieuwe spreekkamers/bijleskamers opgeleverd. Van 13 tot 18 uur is iedereen welkom om de nieuwe ruimtes te komen inwijden. Met deze extra ruimtes willen we ook onze dienstverlening verder gaan uitbreiden. 


Met ingang van 1 januari 2016 heeft Mondium voor de Psychologiepraktijk contracten afgesloten met alle gemeenten in de West-Betuwe. Hierdoor kunnen kinderen/pubers uit de Gemeente Geldermalsen èn de omliggende gemeenten worden geholpen binnen de GGZ Jeugdzorg. Voor de volwassenen is weer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

juni 2015:  Mondium feliciteert Anka, Bélena, Nora, Nancy, Waldrik, Noa en Martijn met het behalen van hun diploma. Een prachtige prestatie. 


mei 2015: Gerda Bakker is nu ook gecertificeerd EMDR-therapist.

Inloopspreekuur: sinds 1 juni 2015 is er in Beesd iedere vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur een inloopspreekuur voor zowel de psychologiepraktijk als voor de praktijk huiswerkbegeleiding/bijlessen. Aanmelding voor individuele intakegesprekken kan via website/email en telefoon uiteraard.

 

Paasvakantie (6 – 11 april) en Meivakantie (4 – 9 mei) : dagelijks geopend voor bijlessen en examencoaching. 
De psychologiepraktijk is continu geopend. 

 

Zaterdag 4 april 2015: Open Huis. We vieren onze 1e verjaardag de hele dag van 10.00 tot 18.00. 
Kom binnen voor de koffie/thee en een gebakje of paaseitje. Om 17.00 uur: “toasttime”.  
Geen cadeaus, wij trakteren! 

 

Zaterdag 6 september 2014: Open Huis. Van 10.00 tot 17.00 uur is de praktijk open voor belangstellenden.

 

Op 1 maart 2014 heeft Mondium de nieuwe praktijkruimte op de Veerweg 3B te Beesd in gebruik genomen. Daardoor is de huiswerkpraktijk nu voor meer kinderen beschikbaar. We zijn ook met de bijlessen begonnen.

Afspraken voor de psychologiepraktijk worden zowel in Beesd als op het adres in Rumpt gemaakt. 
                                                                                                                                                             

November 2013 

Per 1 November heeft Mondium haar deuren in Rumpt geopend. We zijn begonnen met de huiswerkbegeleiding.
 

kerstbrief nr 6

Mondium wenst iedereen
een fijne  Kersttijd en een goed en gezond 2020   
   

Terugblik 2019                                                                               
Kerstbrief nr 6 !  
Mondium bestaat alweer bijna 6 jaar. En hoe.
De psychologiepraktijk Mondium is niet meer weg te denken uit de regio. Dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom we het afgelopen jaar er veel werk van hebben gemaakt om van de praktijk voor Basis GGZ een bedrijf in BV-vorm te maken. Een bedrijf dat zich “Instelling voor Basis en Specialistische GGZ” mag noemen.
Degenen die onze Kerstbrieven al een aantal jaren volgen, hebben kunnen zien dat wij ieder jaar telkens met een aantal stapjes de praktijk aan het verbeteren en aan het vergroten waren. Wat dat betreft hebben we in 2019 een paar reuzestappen tegelijk gemaakt.

We zagen vanaf januari onze wachttijd voor de aanmeldingen oplopen. Daarom zijn er in mei een orthopedagoog en een volwassenenpsycholoog ons komen versterken. Per 1 juli is de psychiater bij ons in dienst gekomen en is de aanwas cliënten voor de Specialistische zorg pijlsnel toegenomen. Vervolgens zijn we in februari en in juli de administratie gaan uitbreiden/versterken. En vanaf september kwam er nog een extra GZ-psycholoog en een kinderpsycholoog het team versterken. Ondertussen ontvingen we van het ministerie de erkenning in het kader van de Wet Toelating ZorgInstellingen.
Op alle terreinen hebben we toename gezien. Toename in cliënten voor de Basiszorg en voor de Specialistische zorg. Toename van hulpvragen voor de afdeling Jeugdzorg. Vragen naar onderzoek, behandeling en ouderbegeleiding. Toename in de complexiteit van hulpvragen. En toename in de complexiteit en hoeveelheid administratie.

Een gevolg van bovenstaande is wel geweest dat de praktijk voor Huiswerkbegeleiding en Bijles die we het afgelopen schooljaar nog in beperkte mate in stand hebben weten te houden, met ingang van 1 juli definitief moest worden gesloten. Met pijn in het hart, want wat was het toch heerlijk om die jongeren te mogen begeleiden in de dynamische groeiperiode die puberteit heet. En om feestelijke appjes te mogen ontvangen met de mededeling dat ze geslaagd waren.

Maar ‘no hard feelings’ want het huidige bedrijf Mondium BV is ook heerlijk om mee te mogen maken. Aangezien we formeel Instelling werden, hebben we ons ook aan de CAO GGZ verbonden. Wat we voor onze medewerkers een uitstekende zekerheidsstelling vinden. Zo goed als we ook blij zijn met de leden van de Raad van Commissarissen die het toezicht op ons bedrijf uitoefenen.

We werken samen met een team professionals die zich ongelooflijk goed inzetten voor de zorg van hun cliënten. Of voor de zorg dat alles aan de telefoon en in de administratie perfect verloopt. Er worden opleidingen doorlopen, diploma’s EMDR, Schematherapie, Speltherapie en Brain Blocks gehaald. En die samenwerking is ronduit fantastisch om daar middenin te mogen staan. Ook het samenwerken met leden van Sociaal Teams en met huisartsen, POHers, scholen en andere instellingen krijgt steeds meer vaste vorm in een steeds groter gebied. Allemaal omdat we de beste zorg willen leveren. We kijken terug op een ongelooflijk jaar. Maar ook met de nodige trots dat het allemaal is gelukt.


Vooruitblik 2020
En weer zeggen we, net als een jaar geleden: ‘We zijn nog niet klaar’.
Want ook het komende jaar gaan we nog een paar stappen voorwaarts maken om de praktijk en de dienstverlening verder te verbeteren. We kunnen binnenshuis niets meer verbouwen. Daarom zijn we al een poosje aan het kijken naar mogelijkheden om extern verder uit te breiden. Daar komt te zijner tijd vast wel meer info en publiciteit over. Het gaat in elk geval leiden tot meer ruimte en meer behandelcapaciteit om onze cliënten van de zorg te voorzien die ze nodig hebben. Mondium valt niet meer weg te denken uit de regio. Door middel van de rechtspersoon Mondium BV, geven we de regio tevens de garantie dat er ook op een lange termijn op Mondium kan worden gerekend.
Laat 2020 maar komen. Wij hebben er zin in.
                                                                                                                                      
Langs deze weg danken we iedereen die ons het/de afgelopen ja(a)r(en) gesteund of geholpen heeft. Dank aan eenieder die als cliënt, als ouder of als professional ons het vertrouwen heeft gegeven. En ook dank aan eenieder om ons heen die met warme belangstelling de ontwikkeling van onze praktijk heeft gevolgd. Mede daardoor kunnen
we 2020 met vertrouwen en energie tegemoet zien.

 

Allen een heel goed 2020 gewenst,

Cees en Gerda Bakker en het Mondiumteam