Nieuws

Mei 2024: per 1 mei is Machteld Cannegieter in dienst getreden als GZ-psycholoog voor de Jeugdafdeling. Laura van Boekel is bevallen van een zoon, Mateo.
Het KwaliteitsManagementSysteem van Mondium is ISO 9001:2015 gecertificeerd.


Maart 2024: op 1 maart heeft Mondium de 10e verjaardag gevierd!
Per 1 mei 2024 is er een 2e GZ-psycholoog afdeling Jeugd aangesteld.

 

Februari 2024: Van de Stichting KiBG (Kwaliteit in Basis GGZ) hebben wij voor het jaar 2024, voor het 8e jaar op rij, het Keurmerk Basis GGZ ontvangen.  

Het jaarbudget is bij verzekeraar Zilveren Kruis/Achmea al bereikt. Alle lopende cliënten en degenen die zijn gescreend voor de intake wachtlijst, benutten tezamen de budgetten die wij voor dit jaar toegekend hebben gekregen. Voor de genoemde verzekeraar hebben we helaas een patiëntenstop moeten afkondigen.  Daardoor is de wachttijd voor cliënten van andere verzekeraars korter geworden.


Januari 2024: per 1 januari is er een patiëntenstop S-GGZ voor VGZ verzekerden. Het jaarbudget Specialistische zorg  is door de vele aanmeldingen in 2023, al bereikt.
Per 1 januari 2024 hebben we nu ook een Jeugdzorg-leveringscontract met de regio Bommelerwaard. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.
Psycholoog Sander Duson is geslaagd voor de opleiding CGT.

December 2023: per 1 januari komt Emma Koek als psycholoog werken op de Jeugdafdeling.
In de week van 27, 28 en 29 december zijn wij die dagen alleen tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar.

November 2023: Mirthe Bruintjes is bevallen van een dochter, Jente.

Oktober 2023: jeugdpsycholoog Mirthe Bruintjes is geslaagd voor de CGT-opleiding.

Augustus 2023: Helaas moeten we voor de CZ verzekerden wegens contractuele beperkingen een patiëntenstop 2023 instellen voor verwijzingen naar de Specialistische GGZ. Verwijzingen voor Basiszorg behandelingen gaan wel door.

Juli 2023:  de Europese aanbestedingsprocedures Jeugdzorg bij de regio’s Rivierenland en Lekstroom (Vijfheerenlanden) zijn afgerond. Mondium behoort tot de zorgaanbieders GGZ die vanaf 1 juli zijn gecontracteerd voor Basis en (hoog) Specialistische of psychiatrische behandeling in de GGZ.
Alleen voor nieuw aangemelde jeugdigen uit de gemeenten in de regio Rivierenland is er op dit moment geen mogelijkheid om psychiatrische zorg te leveren wegens contractuele problemen. Voor hen is alleen psychologische behandeling mogelijk. We hopen het betreffende probleem in de loop van dit jaar nog te kunnen oplossen.

Juni 2023: per 1 juni is Jessica Holland in dienst getreden als secretariaatsmedewerker jeugdafdeling. Stagiaire Danine Janssen is geslaagd voor haar opleiding tot psycholoog.

Mei 2023: per 1 mei zijn in dienst getreden Patrick Koenhein als secretariaatsmedewerker planning en Mascha Vos als secretariaatsmedewerker control. Joyce Scheepens en Mandy Melief zijn geslaagd voor de opleiding Groepsdynamica.

Maart 2023:  Per 1 maart is Sander Duson in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen.

Februari 2023; Per 1 februari is Tine Quadens gestart als Arts voor de afdeling Volwassenen.
Voor Menzis verzekerden is een patiëntenstop (voor nieuwe aanmeldingen Specialistische zorg) ingesteld vanwege ontoereikend budget. De aangevraagde budgetverhoging is niet gehonoreerd. 

Januari 2023: Met alle zorgverzekeraars (behalve ENO) zijn nu leveringscontracten voor 2023 afgesloten. 
Op 1 februari start Laura van Boekel als orthopedagoog bij de Jeugdafdeling. Mondium heeft van de Stichting KiBG ook voor 2023 het Keurmerk Basis GGZ ontvangen.

December 2022:  per 1 januari treedt Mirthe Bruintjes in dienst als psycholoog bij de Jeugdafdeling. Per 1 januari treedt Jolanda Middelkoop in dienst als Secretariaatsmedewerker financiën. In de jeugdafdeling hanteren we een nieuwe werkwijze bij intake en evaluaties. Edwina Romswinckel is geslaagd voor haar opleiding Schematherapie.

November 2022:  per 1 december treedt Elise Braaksma in dienst bij het Secretariaat als Administratief Medewerker. Met bijna alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten voor het jaar 2023. Zie “Contracten met verzekeraars”. Ilse Hakkert is geslaagd voor haar opleiding EMDR therapeut.

Oktober 2022: in dienst zijn getreden Charlotte Kleijn als GZ-psycholoog voor de afdeling Jeugd, en Rodi Demir als orthopedagoog voor de afdeling Jeugd. Danine Janssen is gestart als stagiair van de opleiding Psychologie K&J.

September 2022:  we zijn gestart met de procedure voor de HKZ-certificering. Medio 2023 moet dit zijn afgerond.

Mei 2022:  Per 1 juni treedt Meriam van der Griend bij het Secretariaat in dienst als Administratief Medewerker Volwassenenzorg.

April 2022: Vanwege de te krappe budgetplafonds hebben we helaas voor 3 zorgverzekeraarsgroepen nu al een patiëntenstop 2022 moeten afkondigen. CZ en VGZ hebben geweigerd om een budgetverhoging toe te kennen.

Maart 2022:  Ilse Hakkert is geslaagd voor de CGT-opleiding. De corona-maatregelen zijn afgeschaft. We dragen geen mondkapjes meer. Wel blijven we de hygiëne maatregelen hanteren die nodig zijn om besmetting te vermijden.

Februari 2022: Lia de Ruiter is in dienst gekomen als Psychiatrisch Verpleegkundige. Mondium heeft van de Stichting KiBG ook voor 2022 het Keurmerk Basis GGZ ontvangen. Sabine Nobel is geslaagd voor de opleiding Schematherapie.

Januari 2022:  Per 1 januari is Shamyra Zwambag bij het secretariaat in dienst getreden als Administratief Medewerker voor de planning Volwassenenzorg.  Vanwege het nieuwe  bekostigings- en registratiesysteem ZorgPrestatieModel (ZPM), werken we per 1 januari binnen de volwassenenzorg met een centrale planning en met een aangepaste werkwijze bij intakes en evaluaties.

December 2021:  Kerstbrief nr. 8 is verzonden. Met terugblik 2021 en vooruitblik 2022. Zie onderaan. De nieuwe lockdownmaatregelen betekenen dat wij zoveel als mogelijk gaan beeldbellen. De praktijken blijven voor cliëntenbezoek wel gewoon open.

November 2021:  Jennifer de Korte is bevallen van een dochter, Noa. De besmettingscijfers lopen op en de nieuwe coronamaatregelen betekenen dat wij in de praktijken weer mondkapjes dragen.


Oktober 2021:  Deze maand begint Peter Dingemans als GZ-psycholoog bij de afdeling Volwassenen.  Het dragen van mondkapjes is afgeschaft. Alle andere Corona hygiëne maatregelen blijven gehandhaafd. De raadsfractie van GroenLinks van de gemeente West Betuwe is op werkbezoek geweest om informatie te verzamelen over de Jeugdzorg.

September 2021:  De mooie fotoborden in de wachtkamers met foto’s van alle medewerkers zijn compleet. Met hartelijke dank aan onze fotograaf Ingrid van der Zel.

Augustus 2021:  M0niek Zeegers is bevallen van een dochter, Isa. In de Raad van Commissarissen is Edwin Renckens afgetreden als secretaris van de RvC. Er zijn 2 nieuwe leden in de RvC benoemd: Erick Magis en Allard Reijnvaan.


Juli 2021:  Edwina Romswinckel is geslaagd voor de EMDR-opleiding.

Juni 2021: Per 1 juni is orthopedagoog Ilse Hakkert in dienst getreden bij de Jeugdafdeling.
Elena Sidorenko versterkt tijdelijk de afdeling Administratie. Jennifer de Korte is geslaagd voor de CGT-opleiding. 

Mei 2021:  Per 1 mei is psycholoog Maureen Sedney uit dienst getreden. Alle sinds 2020 genomen en gepubliceerde Corona-maatregelen (inclusief mondkapjes) blijven voorlopig van kracht. 

Maart 2021:  Per 1 maart is in dienst getreden Axel Geijsel, psycholoog bij de afdeling volwassenen. Van de Stichting KiBG hebben we voor 2021 weer het Keurmerk Basis GGZ ontvangen.

Januari 2021:  Psycholoog Edwina van Romswinckel en orthopedagogen Moniek Zeegers en Babs Perdon zijn geslaagd voor hun CGT-opleiding.

Januari 2021:  Er zijn deze maand 4 nieuwe medewerkers in dienst getreden. Jennifer de Korte als psycholoog afdeling Volwassenen. Rowan Rietveld als orthopedagoog K&J afdeling, Daisy Huisman bij de administratie Volwassenen, Annouska van den Dungen als psycholoog K&J afdeling. Karel Oei levert zijn diensten als jeugdpsychiater bij de afdeling Jeugdzorg.  

December 2020.  Kerstbrief nr. 7  met terugblik 2020 en vooruitblik 2021.  
December 2020:  de coronacrisis en de lockdown dwingen ons nog scherper op onze interne hygiëne te letten. Kinderen tot 13 jaar kunnen allemaal naar de praktijk komen. Cliënten boven de 12 jaar komen deels naar de praktijk en krijgen deels afspraken via beeldbellen. Alles om te zorgen dat er minder mensen in de praktijk binnen zijn. En de behandelingen toch door kunnen gaan.
Psychologen Sabine Nobel en Ruth Breuer zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR therapeut.
Per 1 december is psycholoog Cynthia Krielen uit dienst getreden.

Oktober 2020:  we ontvangen onze cliënten zoveel mogelijk op de praktijk. Door de behandelaren en cliënten steeds goed over 2 locaties te verdelen en ruimte te houden. Door niemand toe te laten die corona-achtige gezondheidsklachten heeft. Door iedere medewerker met klachten direct te laten testen. Door binnenshuis allemaal mondkapjes te dragen, ook door de cliënten. Door voortdurend alles te desinfecteren. Door middel van beeldbellen afspraken wel door te laten gaan als er gezondheidsklachten zijn. Op deze manier werken we èn corona-bewust, èn we blijven onze cliënten constant en zo goed mogelijk behandelen. 

Juli 2020:  op 1 juli is onze vestiging in Leerdam geopend. De cliënten worden weer volledig in de praktijkruimtes ontvangen, uiteraard met de nodige Corona-hygiëne maatregelen. En per 1 juli is in dienst getreden Edwina Romswinckel, psycholoog, bij de afdeling volwassenen. Lotte Reijnhout, orthopedagoog, is per 1 juli uit dienst getreden.

Juni 2020:  per 1 juni is in dienst getreden Moniek Zeegers, orthopedagoog, voor de Jeugdafdeling. En per 16 juni is Babs Perdon, orthopedagoog, in dienst getreden voor de Jeugdafdeling. Psycholoog Ruth Breuer is geslaagd voor de CGT-opleiding. We ontvangen gedeeltelijk weer cliënten op de praktijk. En we bereiden ons voor op de opening van de 2e vestiging op de Pfinztalstraat 16 in Leerdam per 1 juli.

Mei 2020:  de meeste behandelingen vinden nog plaats via beeldbellen. We hebben binnenshuis allerlei maatregelen genomen om de ontvangst in de praktijk veilig voor personeel en cliënten te laten verlopen. Plexiglas schermen op tafels, desinfectiepompjes overal, 1-richtingsroute, geen kopjes maar kartonnen wergwerpbekers, enzovoort. De eerste onderzoeken bij jeugdigen zijn weer op de praktijk gedaan. 

April 2020:  Het aantal hulpvragen blijft maar toenemen. We hebben daardoor meer ruimte en meer medewerkers nodig. Daarom gaan we uitbreiden. Het huurcontract is getekend. Op 1 juli 2020 betrekken wij onze 2e vestiging in Leerdam. De werving van extra personeel is in volle gang.

Maart 2020:  door de uitbraak van de Coronacrisis, werken alle behandelaren van huis uit. Behandelingen worden allen per telefoon en videobellen gedaan. Het kantoor is telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur. Sabine Nobel is bevallen van een dochter, Gabi. Het is de eerste “Mondium-baby”. 

Februari 2020:  Psychologen Maureen Sedney en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor de opleiding Schema-therapeut. Voor de 5e keer is aan ons het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verleend. 

December 2019.  Kerstbrief nr. 6  met terugblik 2019 en vooruitblik 2020.  

December 2019: uit dienst is getreden Klazina van Rijswijk, administratie.
Per 1 december is in dienst getreden Christien Bugter voor de administratie Jeugd GGZ.

Oktober 2019: Orthopedagoog Lotte Reijnhout is geslaagd voor de opleiding tot EMDR-therapeut.

1 September zijn in dienst getreden: Sabine Nobel als GZ-psycholoog en Nynke Visser voor de administratie Specialistische GGZ. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Janneke Luteyn is uit dienst getreden als psycholoog volwassenen.

Augustus 2019: Mondium BV is door de WTZi erkend als Instelling voor medisch specialistische zorg. Voor (Basis en) Specialistische GGZ. Mondium BV is nu een Zelfstandig Behandelcentrum voor medisch specialistische zorg.


Juli 2019. De Raad van Commissarissen van Mondium BV is geInstalleerd. Voorzitter is Linda van de Kieft. Secretaris is Edwin Renckens. 
 

1 Juli 2019. De Specialistische GGZ is gestart. Psychiater Rene Ravelli is in dienst getreden.
 

Juni 2019. De afdeling Huiswerkbegeleiding, RT en Bijlessen is definitief gesloten.


Mei 2019. Lotte Reijnhout is in dienst getreden als orthopedagoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Maureen Sedney is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling volwassenen. De examens van de middelbare scholen zijn bezig. Daarmee zijn ook de laatste bijlessen gegeven. Deze activiteit is nu definitief gestopt

Maart 2019. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons voor het 4e jaar op rij wederom het Keurmerk voor de Basis GGZ verleend.

Februari 2019. Op de administratie is Jacqueline Vink in dienst getreden als Financieel Administratief medewerker. Psycholoog Mandy Melief is geslaagd voor het diploma Schematherapeut.

Januari 2019. Jeugdpsycholoog Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding tot EMDR-therapeut. De Jeugdzorg-leveringscontracten 2019 met alle gemeenten uit regio Rivierenland en regio Lekstroom (o.a. Vijfheerenlanden) zijn goedgekeurd. 

December 2018.  Kerstbrief nr. 5  met terugblik 2018 en vooruitblik 2019.  
Hans Beringen heeft zijn prachtige schilderij op de nieuwe jeugdkamer onthuld.

November 2018. Op het Congres van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (het Keurmerk) is Gerda Bakker één van de sprekers in het onderdeel ‘ het omgevingsnetwerk stimuleren en betrekken als ondersteuning in de behandeling van de cliënt’. 

Oktober 2018. De (3e) verbouwing is klaar. In de grotere wachtkamer staat een leestafel, een koffie/theehoek en een kinderspeelhoek. Bijvoorbeeld voor als een ouder wil wachten op het ene kind dat in therapie is en nog een kind bij zich heeft. Verder is de nieuwe spreekkamer in gebruik genomen als kinderspreekkamer met als extra observatiemogelijkheden een speelhoek en een zandtafel.

September 2018. Door de voortdurende groei van de psychologiepraktijk zijn we alweer aan het verbouwen. Er komt een grotere wachtruimte en er komt nog een spreekkamer bij. Doordat de grote ruimte nu is opgesplitst, zijn we gestopt met de activiteit huiswerkbegeleiding. De bijlessen blijven gewoon doorgaan.

September 2018. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog K&J afdeling. Janneke Luteyn is in dienst getreden als psycholoog afdeling volwassenen. De psychologen Mandy Melief en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR-therapeut.  

Augustus 2018. K&J psycholoog Annebel Berens is uit dienst getreden.  

Juli 2018. Onze stagiaire Ruth Breuer is cum laude geslaagd voor haar Masterstage en Masterdiploma Psychologie.

Juni 2018. Cynthia Krielen en Mandy Melief zijn geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

April 2018. Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding EMDR voor kinderen en jeugd.

Maart 2018. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons ook voor 2018 het Keurmerk verleend. Daarmee zijn wij 1 van de slechts 266 praktijken in Nederland met dit Keurmerk.

Het Keurmerk wordt ondersteund door CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Januari 2018.  Joyce Scheepens is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. Tegelijkertijd hebben we weer verbouwd en een extra spreekkamer in gebruik genomen.

Januari 2018.  We hebben per 1 januari een contract afgesloten met de gemeenten in Zuid-Holland Zuid (o.a. Leerdam, Zederik, Gorinchem) voor de levering van psychologische hulpverlening (onderzoek, diagnostiek en behandeling) aan kinderen en jongeren met een verwijzing vanuit huisartsen en/of het Sociaal Team.

November 2017.  Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

Oktober 2017.  Onze dienstverlening is uitgebreid door middel van Laura van der Meijden, 
zelfstandig gevestigd diëtist onder de bedrijfsnaam Dieetplaneet.nl . Zij wordt ingezet als extra deskundige bij specifieke vragen van psychologie cliënten. Maar zij is ook voor anderen beschikbaar als dieet-deskundige. Laura werkt binnen Mondium op woensdagen. Afspraken met Laura kunnen via Mondium worden gemaakt.

Oktober 2017.  Ook voor het jaar 2018 hebben we weer met alle verzekeraars en met alle gemeenten in het Rivierenland leveringscontracten afgesloten. 

14 Juni 2017.  Mondium feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen:  Daan, Ferry, Gert, Jari, Joep, Jordi, Karen, Kevin, Kim, Lili, Madelon, Nico, Peter. Allemaal gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. 

April 2017:  we hebben wederom het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verkregen. 

April 2017:  Mandy Melief is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. 

Uitbreiding 2: op zaterdag 25 maart 2017 houden we OPEN HUIS om onze tweede uitbreiding te tonen. Er zijn weer 2 spreekkamers bij gekomen. Een speciale kamer voor de jeugd en een zogenaamde ‘Bovenkamer’ met een speciale inrichting voor volwassenen. Van 12 tot 18 uur is iedereen welkom om de praktijk van binnen te zien. Tevens kunnen we dan onze nieuwe behandelmethodes “Cogmed Training”  en “Hoor je mij….?” laten zien. Cogmed Training is een training voor het werkgeheugen en “Hoor je mij…?”  is een methode speciaal ontwikkeld voor kinderen in scheidingssituaties. 

Januari 2017: Klazina van Rijswijk is in dienst getreden als Administrateur.

December 2016:  Annemijn Witkam is in dienst gekomen als bijlesdocent wiskunde.

Oktober 2016: Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding Cogmed Coach.


Per 1 september 2016 is Annebel Berens in dienst getreden als K&J psycholoog voor de afdeling Kinderen en Jeugd. Cynthia Krielen is in dienst gekomen als jeugdpsycholoog.

UItbreiding: op zaterdag 13 februari 2016 houden we OPEN HUIS om onze uitbreiding te tonen. We hebben verbouwd en dat heeft een paar nieuwe spreekkamers/bijleskamers opgeleverd. Van 13 tot 18 uur is iedereen welkom om de nieuwe ruimtes te komen inwijden. Met deze extra ruimtes willen we ook onze dienstverlening verder gaan uitbreiden. 


Met ingang van 1 januari 2016 heeft Mondium voor de Psychologiepraktijk contracten afgesloten met alle gemeenten in de West-Betuwe. Hierdoor kunnen kinderen/pubers uit de Gemeente Geldermalsen èn de omliggende gemeenten worden geholpen binnen de GGZ Jeugdzorg. Voor de volwassenen is weer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

juni 2015:  Mondium feliciteert Anka, Bélena, Nora, Nancy, Waldrik, Noa en Martijn met het behalen van hun diploma. Een prachtige prestatie. 


mei 2015: Gerda Bakker is nu ook gecertificeerd EMDR-therapist.

Inloopspreekuur: sinds 1 juni 2015 is er in Beesd iedere vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur een inloopspreekuur voor zowel de psychologiepraktijk als voor de praktijk huiswerkbegeleiding/bijlessen. Aanmelding voor individuele intakegesprekken kan via website/email en telefoon uiteraard.

 

Paasvakantie (6 – 11 april) en Meivakantie (4 – 9 mei) : dagelijks geopend voor bijlessen en examencoaching. 
De psychologiepraktijk is continu geopend. 

 

Zaterdag 4 april 2015: Open Huis. We vieren onze 1e verjaardag de hele dag van 10.00 tot 18.00. 
Kom binnen voor de koffie/thee en een gebakje of paaseitje. Om 17.00 uur: “toasttime”.  
Geen cadeaus, wij trakteren! 

 

Zaterdag 6 september 2014: Open Huis. Van 10.00 tot 17.00 uur is de praktijk open voor belangstellenden.

 

Op 1 maart 2014 heeft Mondium de nieuwe praktijkruimte op de Veerweg 3B te Beesd in gebruik genomen. Daardoor is de huiswerkpraktijk nu voor meer kinderen beschikbaar. We zijn ook met de bijlessen begonnen.

Afspraken voor de psychologiepraktijk worden zowel in Beesd als op het adres in Rumpt gemaakt. 
                                                                                                                                                             

November 2013 

Per 1 November heeft Mondium haar deuren in Rumpt geopend. We zijn begonnen met de huiswerkbegeleiding.
 

kerstbrief nr 8

KERSTBRIEF nr 8         December 2021


Mondium wenst iedereen een vredige Kersttijd  en een goed en gezond 2022       

Terugblik 2021                                                                               

De terugblik over 2020 was kijken naar een bizar jaar dat gedomineerd werd door een geheel nieuwe pandemie. En ook nu moeten we terugkijken op een jaar dat beheerst is geweest door maatregelen om een dodelijke virale ziekte in toom te houden en te bestrijden. Daarom is het met de nodige trots dat we kunnen zeggen dat de leden van ons fantastische Mondiumteam telkens weer de discipline en daadkracht konden opbrengen om iedere dag paraat te staan. En dat ze met inachtneming van alle maatregelen toch zowel de jonge als oudere cliënten in de praktijk wisten te ontvangen.

De plannen die we hadden, hebben we daardoor grotendeels kunnen uitvoeren. In januari de personele uitbreidingen met K&J psycholoog en orthopedagoog, twee extra psychologen voor volwassenen, de jeugdpsychiater, de extra krachten voor de administratie. In de zomer nog een orthopedagoog voor de jongeren en later nog een GZ-psycholoog voor de volwassenen.
En iedereen werkt op 2 locaties en werkt ook nog eens allemaal samen. Zodoende zijn zowel de Basiszorg als de Specialistische zorg voor jeugdigen en voor volwassenen binnen een paar jaar tot volle wasdom gekomen. En dat merken we aan de toenemende aanmeldingen.

Verder is Mondium nog meer uitgebreid, doordat 2 van onze medewerkers dit jaar elk een dochter hebben gekregen. Isa en Noa noemen wij daarom met enige trots onze “Mondium-baby’s”.


Corona doet ook iets met plannen waarbij je mensen bij elkaar wilt brengen. De studie- en voorlichtingsavonden voor cliënten, voor ouders, voor POHers, voor huisartsen, voor Sociaal Teamleden: de plannen  liggen klaar, maar het gaat nog even duren voordat we die echt kunnen uitvoeren. Daarom is het enorm fijn dat zovelen ons per telefoon, per App, per beeldbelverbinding en email weten te vinden voor overleg en informatie. Ook daarvoor zorgt corona.

In 2021 hebben we nog een keer flink gebouwd aan onze organisatie. Die is nu vrijwel volledig gevuld en sterk geworden. Er staat een team, dat met elkaar de vele uitdagingen van de GGZ goed aankan. Ook de Raad van Commissarissen heeft een vernieuwing ondergaan met enkele nieuwe leden. We kijken uit naar een bijzonder vruchtbare samenwerking met iedereen.

 

Vooruitblik 2022

En weer zeggen we, net als elk jaar : ‘We zijn nog niet klaar’.
Want ook al is de organisatie Mondium ‘gevuld’ en ‘sterk’, in de GGZ ben je nooit klaar.

Corona houdt ons ook in de start van het nieuwe jaar in bedwang. Voorzichtigheid is troef en het zogenaamde ‘oude’ leven zal niet snel terugkeren. Bovendien moeten we ons administratieve proces opnieuw inrichten naar de normen van een nieuw bekostigingsstelsel van de zorgverzekeraars. Het zogenaamde ZorgPrestatieModel. En zowel verwijzers, behandelaren als cliënten krijgen met de andere werkwijze die daarbij hoort, te maken. We hebben ons daar gedegen op voorbereid, en we verwachten dit nieuwe systeem heel snel onder de knie te hebben.

Zoals in de terugblik hierboven al vermeld, willen we ons in 2022 eindelijk echt gaan richten op het uitdragen van en het communiceren over al die aspecten van GGZ, die voor kinderen, jongeren en volwassenen hun leven zoveel beter kunnen maken. Dat kan niet anders dan in goede samenwerking met vele anderen. Voor zover we daartoe in staat worden gesteld, willen we van het behandelcentrum Mondium ook een GGZ informatiecentrum maken. We gaan ermee aan de slag. We kunnen daarvoor steunen op een geweldig en deskundig team. Dat geeft ons alle vertrouwen in het vele mooie werk dat we het komende jaar voor ons hebben liggen.
                                                                                                                                    
Langs deze weg danken we iedereen die ons het/de afgelopen ja(a)r(en) gesteund of geholpen heeft. Dank aan eenieder die als cliënt, als ouder, professional of betrokkene ons het vertrouwen heeft gegeven. En ook dank aan eenieder om ons heen die met warme belangstelling de ontwikkeling van onze praktijk/instelling heeft gevolgd. Mede daardoor kunnen we ook 2022 weer met vertrouwen en energie tegemoet zien.
 

Allen veel sterkte in deze bijzondere tijd, en een goed en gezond 2022 gewenst,

Cees en Gerda Bakker en het Mondiumteam :
 

Mandy Melief, Ruth Breuer, Joyce Scheepens, Jacqueline Vink, Rene Ravelli, Nynke Visser, Mihaela Ursachi, Sabine Nobel, Christien Bugter, Moniek Zeegers, Babs Perdon, Edwina Romswinckel, Rowan Rietveld, Daisy Huisman, Jennifer de Korte, Annouska van den Dungen, Karel Oei, Axel Geijsel, Elena Sidorenko, Ilse Hakkert, Peter Dingemans


De Raad van Commissarissen:  Linda van de Kieft, Erick Magis en Allard Reijnvaan