Nieuws

November 2021:  De besmettingscijfers lopen weer op en de nieuwe coronamaatregelen betekenen dat wij in de praktijken weer mondkapjes dragen.


Oktober 2021:  Het dragen van mondkapjes is afgeschaft. Alle andere Corona hygiëne maatregelen blijven gehandhaafd. Per 1 oktober is Manon Boelen uit dienst getreden. Deze maand begint Peter Dingemans als GZ-psycholoog bij de afdeling Volwassenen. De raadsfractie van GroenLinks van de gemeente West Betuwe is op werkbezoek geweest om informatie te verzamelen over de Jeugdzorg.

September 2021:  de mooie fotoborden in de wachtkamers met foto’s van alle medewerkers zijn compleet. Met hartelijke dank aan onze fotograaf Ingrid van der Zel.

Augustus 2021:  M0niek Zeegers is bevallen van een dochter, Isa. In januari gaat Moniek weer verder met haar werk in de Jeugdafdeling. In de Raad van Commissarissen is Edwin Renckens afgetreden als secretaris van de RvC. Er zijn 2 nieuwe leden in de RvC benoemd: Erick Magis en Allard Reijnvaan.


Juli 2021:  Edwina Romswinckel is geslaagd voor de EMDR-opleiding.

Juni 2021: Per 1 juni is orthopedagoog Ilse Hakkert in dienst getreden bij de Jeugdafdeling.
Elena Sidorenko versterkt tijdelijk de afdeling Administratie. Jennifer de Korte is geslaagd voor de CGT-opleiding. Baps Perdon en Moniek Zeegers zijn geslaagd voor de EMDR-opleiding.

Mei 2021:  per 1 mei is psycholoog Maureen Sedney uit dienst getreden. Alle sinds 2020 genomen en gepubliceerde Corona-maatregelen (inclusief mondkapjes) blijven voorlopig van kracht. 

Maart 2021:  per 1 maart zijn in dienst getreden Axel Geijsel, psycholoog bij de afdeling volwassenen, en Manon Boelen, psychiatrisch verpleegkundige bij de afdeling Specialistische GGZ voor volwassenen. 

Januari 2021:  Psycholoog Edwina van Romswinckel en orthopedagogen Moniek Zeegers en Babs Perdon zijn geslaagd voor hun CGT-opleiding.

Januari 2021:  Er zijn deze maand 4 nieuwe medewerkers in dienst getreden. Jennifer de Korte als psycholoog afdeling Volwassenen. Rowan Rietveld als orthopedagoog K&J afdeling, Daisy Huisman bij de administratie Volwassenen, Annouska van den Dungen als psycholoog K&J afdeling. Karel Oei levert zijn diensten als zelfstandig gevestigd jeugdpsychiater bij de Jeugdafdeling.  

December 2020.  Kerstbrief nr. 7  met terugblik 2020 en vooruitblik 2021.  Zie onderaan.
December 2020:  de coronacrisis en de lockdown dwingen ons nog scherper op onze interne hygiëne te letten. Kinderen tot 13 jaar kunnen allemaal naar de praktijk komen. Cliënten boven de 12 jaar komen deels naar de praktijk en krijgen deels afspraken via beeldbellen. Alles om te zorgen dat er minder mensen in de praktijk binnen zijn. En de behandelingen toch door kunnen gaan.
Psychologen Sabine Nobel en Ruth Breuer zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR therapeut.
Per 1 december is psycholoog Cynthia Krielen uit dienst getreden.

Oktober 2020:  we ontvangen onze cliënten zoveel mogelijk op de praktijk. Door de behandelaren en cliënten steeds goed over 2 locaties te verdelen en ruimte te houden. Door niemand toe te laten die corona-achtige gezondheidsklachten heeft. Door iedere medewerker met klachten direct te laten testen. Door binnenshuis allemaal mondkapjes te dragen, ook door de cliënten. Door voortdurend alles te desinfecteren. Door middel van beeldbellen afspraken wel door te laten gaan als er gezondheidsklachten zijn. Op deze manier werken we èn corona-bewust, èn we blijven onze cliënten constant en zo goed mogelijk behandelen. 

Juli 2020:  op 1 juli is onze vestiging in Leerdam geopend. De cliënten worden weer volledig in de praktijkruimtes ontvangen, uiteraard met de nodige Corona-hygiëne maatregelen. En per 1 juli is in dienst getreden Edwina Romswinckel, psycholoog, bij de afdeling volwassenen. Lotte Reijnhout, orthopedagoog, is per 1 juli uit dienst getreden.

Juni 2020:  per 1 juni is in dienst getreden Moniek Zeegers, orthopedagoog, voor de Jeugdafdeling. En per 16 juni is Babs Perdon, orthopedagoog, in dienst getreden voor de Jeugdafdeling. Psycholoog Ruth Breuer is geslaagd voor de CGT-opleiding. We ontvangen gedeeltelijk weer cliënten op de praktijk. En we bereiden ons voor op de opening van de 2e vestiging op de Pfinztalstraat 16 in Leerdam per 1 juli.

Mei 2020:  de meeste behandeling vinden nog plaats via beeldbellen. We hebben binnenshuis allerlei maatregelen genomen om de ontvangst in de praktijk veilig voor personeel en cliënten te laten verlopen. Plexiglas schermen op tafels, desinfectiepompjes overal, 1-richtingsroute, geen kopjes maar kartonnen wergwerpbekers, enzovoort. De eerste onderzoeken bij jeugdigen zijn weer op de praktijk gedaan. 

April 2020:  Het aantal hulpvragen blijft maar toenemen. We hebben daardoor meer ruimte en meer medewerkers nodig. Daarom gaan we uitbreiden. Het huurcontract is getekend. Op 1 juli 2020 betrekken wij onze 2e vestiging in Leerdam. De werving van extra personeel is in volle gang.

Maart 2020:  door de uitbraak van de Coronacrisis, werken alle behandelaren van huis uit. Behandelingen worden allen per telefoon en videobellen gedaan. Het kantoor is telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur. Sabine Nobel is bevallen van een dochter, Gabi. Het is de eerste “Mondium-baby”. 

Februari 2020:  Psychologen Maureen Sedney en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor de opleiding Schema-therapeut. Voor de 5e keer is aan ons het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verleend. 

December 2019.  Kerstbrief nr. 6  met terugblik 2019 en vooruitblik 2020.  Zie onderaan.

December 2019: uit dienst is getreden Klazina van Rijswijk, administratie.
Per 1 december is in dienst getreden Christien Bugter voor de administratie Jeugd GGZ.

Oktober 2019: Orthopedagoog Lotte Reijnhout is geslaagd voor de opleiding tot EMDR-therapeut.

1 September zijn in dienst getreden: Sabine Nobel als GZ-psycholoog en Nynke Visser voor de administratie Specialistische GGZ. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Janneke Luteyn is uit dienst getreden als psycholoog volwassenen.

Augustus 2019: Mondium BV is door de WTZi erkend als Instelling voor medisch specialistische zorg. Voor (Basis en) Specialistische GGZ. Mondium BV is nu een Zelfstandig Behandelcentrum voor medisch specialistische zorg.


Juli 2019. De Raad van Commissarissen van Mondium BV is geInstalleerd. Voorzitter is Linda van de Kieft. Secretaris is Edwin Renckens. 
 

1 Juli 2019. De Specialistische GGZ is gestart. Psychiater Rene Ravelli is in dienst getreden.
 

Juni 2019. De afdeling Huiswerkbegeleiding, RT en Bijlessen is definitief gesloten.


Mei 2019. Lotte Reijnhout is in dienst getreden als orthopedagoog voor de afdeling Kind&Jeugd. Maureen Sedney is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling volwassenen. De examens van de middelbare scholen zijn bezig. Daarmee zijn ook de laatste bijlessen gegeven. Deze activiteit is nu definitief gestopt.

Maart 2019. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons voor het 4e jaar op rij wederom het Keurmerk voor de Basis GGZ verleend.

Februari 2019. Op de administratie is Jacqueline Vink in dienst getreden als Financieel Administratief medewerker. Psycholoog Mandy Melief is geslaagd voor het diploma Schematherapeut.

Januari 2019. Jeugdpsycholoog Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding tot EMDR-therapeut. De Jeugdzorg-leveringscontracten 2019 met alle gemeenten uit regio Rivierenland en regio Lekstroom (o.a. Vijfheerenlanden) zijn goedgekeurd. 

December 2018.  Kerstbrief nr. 5  met terugblik 2018 en vooruitblik 2019.  Zie onderaan.
Hans Beringen heeft zijn prachtige schilderij op de nieuwe jeugdkamer onthuld.

November 2018. Op het Congres van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (het Keurmerk) is Gerda Bakker één van de sprekers in het onderdeel ‘ het omgevingsnetwerk stimuleren en betrekken als ondersteuning in de behandeling van de cliënt’. 

Oktober 2018. De (3e) verbouwing is klaar. In de grotere wachtkamer staat een leestafel, een koffie/theehoek en een kinderspeelhoek. Bijvoorbeeld voor als een ouder wil wachten op het ene kind dat in therapie is en nog een kind bij zich heeft. Verder is de nieuwe spreekkamer in gebruik genomen als kinderspreekkamer met als extra observatiemogelijkheden een speelhoek en een zandtafel.

September 2018. Door de voortdurende groei van de psychologiepraktijk zijn we alweer aan het verbouwen. Er komt een grotere wachtruimte en er komt nog een spreekkamer bij. Doordat de grote ruimte nu is opgesplitst, zijn we gestopt met de activiteit huiswerkbegeleiding. De bijlessen blijven gewoon doorgaan.

September 2018. Ruth Breuer is in dienst getreden als psycholoog K&J afdeling. Janneke Luteyn is in dienst getreden als psycholoog afdeling volwassenen. De psychologen Mandy Melief en Joyce Scheepens zijn geslaagd voor hun opleiding tot EMDR-therapeut.  

Augustus 2018. K&J psycholoog Annebel Berens is uit dienst getreden.  

Juli 2018. Onze stagiaire Ruth Breuer is cum laude geslaagd voor haar Masterstage en Masterdiploma Psychologie.

Juni 2018. Cynthia Krielen en Mandy Melief zijn geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

April 2018. Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding EMDR voor kinderen en jeugd.

Maart 2018. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft ons ook voor 2018 het Keurmerk verleend. Daarmee zijn wij 1 van de slechts 266 praktijken in Nederland met dit Keurmerk.

Het Keurmerk wordt ondersteund door CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Januari 2018.  Joyce Scheepens is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. Tegelijkertijd hebben we weer verbouwd en een extra spreekkamer in gebruik genomen.

Januari 2018.  We hebben per 1 januari een contract afgesloten met de gemeenten in Zuid-Holland Zuid (o.a. Leerdam, Zederik, Gorinchem) voor de levering van psychologische hulpverlening (onderzoek, diagnostiek en behandeling) aan kinderen en jongeren met een verwijzing vanuit huisartsen en/of het Sociaal Team.

November 2017.  Annebel Berens is geslaagd voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

Oktober 2017.  Onze dienstverlening is uitgebreid door middel van Laura van der Meijden, 
zelfstandig gevestigd diëtist onder de bedrijfsnaam Dieetplaneet.nl . Zij wordt ingezet als extra deskundige bij specifieke vragen van psychologie cliënten. Maar zij is ook voor anderen beschikbaar als dieet-deskundige. Laura werkt binnen Mondium op woensdagen. Afspraken met Laura kunnen via Mondium worden gemaakt.

Oktober 2017.  Ook voor het jaar 2018 hebben we weer met alle verzekeraars en met alle gemeenten in het Rivierenland leveringscontracten afgesloten. 

14 Juni 2017.  Mondium feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen:  Daan, Ferry, Gert, Jari, Joep, Jordi, Karen, Kevin, Kim, Lili, Madelon, Nico, Peter. Allemaal gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. 

April 2017:  we hebben wederom het Keurmerk van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ verkregen. 

April 2017:  Mandy Melief is in dienst getreden als psycholoog voor de afdeling Volwassenen. 

Uitbreiding 2: op zaterdag 25 maart 2017 houden we OPEN HUIS om onze tweede uitbreiding te tonen. Er zijn weer 2 spreekkamers bij gekomen. Een speciale kamer voor de jeugd en een zogenaamde ‘Bovenkamer’ met een speciale inrichting voor volwassenen. Van 12 tot 18 uur is iedereen welkom om de praktijk van binnen te zien. Tevens kunnen we dan onze nieuwe behandelmethodes “Cogmed Training”  en “Hoor je mij….?” laten zien. Cogmed Training is een training voor het werkgeheugen en “Hoor je mij…?”  is een methode speciaal ontwikkeld voor kinderen in scheidingssituaties. 

Januari 2017: Klazina van Rijswijk is in dienst getreden als Administrateur.

December 2016:  Annemijn Witkam is in dienst gekomen als bijlesdocent wiskunde.

Oktober 2016: Cynthia Krielen is geslaagd voor de opleiding Cogmed Coach.


Per 1 september 2016 is Annebel Berens in dienst getreden als K&J psycholoog voor de afdeling Kinderen en Jeugd. Cynthia Krielen is in dienst gekomen als jeugdpsycholoog.

UItbreiding: op zaterdag 13 februari 2016 houden we OPEN HUIS om onze uitbreiding te tonen. We hebben verbouwd en dat heeft een paar nieuwe spreekkamers/bijleskamers opgeleverd. Van 13 tot 18 uur is iedereen welkom om de nieuwe ruimtes te komen inwijden. Met deze extra ruimtes willen we ook onze dienstverlening verder gaan uitbreiden. 


Met ingang van 1 januari 2016 heeft Mondium voor de Psychologiepraktijk contracten afgesloten met alle gemeenten in de West-Betuwe. Hierdoor kunnen kinderen/pubers uit de Gemeente Geldermalsen èn de omliggende gemeenten worden geholpen binnen de GGZ Jeugdzorg. Voor de volwassenen is weer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

juni 2015:  Mondium feliciteert Anka, Bélena, Nora, Nancy, Waldrik, Noa en Martijn met het behalen van hun diploma. Een prachtige prestatie. 


mei 2015: Gerda Bakker is nu ook gecertificeerd EMDR-therapist.

Inloopspreekuur: sinds 1 juni 2015 is er in Beesd iedere vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur een inloopspreekuur voor zowel de psychologiepraktijk als voor de praktijk huiswerkbegeleiding/bijlessen. Aanmelding voor individuele intakegesprekken kan via website/email en telefoon uiteraard.

 

Paasvakantie (6 – 11 april) en Meivakantie (4 – 9 mei) : dagelijks geopend voor bijlessen en examencoaching. 
De psychologiepraktijk is continu geopend. 

 

Zaterdag 4 april 2015: Open Huis. We vieren onze 1e verjaardag de hele dag van 10.00 tot 18.00. 
Kom binnen voor de koffie/thee en een gebakje of paaseitje. Om 17.00 uur: “toasttime”.  
Geen cadeaus, wij trakteren! 

 

Zaterdag 6 september 2014: Open Huis. Van 10.00 tot 17.00 uur is de praktijk open voor belangstellenden.

 

Op 1 maart 2014 heeft Mondium de nieuwe praktijkruimte op de Veerweg 3B te Beesd in gebruik genomen. Daardoor is de huiswerkpraktijk nu voor meer kinderen beschikbaar. We zijn ook met de bijlessen begonnen.

Afspraken voor de psychologiepraktijk worden zowel in Beesd als op het adres in Rumpt gemaakt. 
                                                                                                                                                             

November 2013 

Per 1 November heeft Mondium haar deuren in Rumpt geopend. We zijn begonnen met de huiswerkbegeleiding.
 

kerstbrief nr 7

Mondium wenst iedereen
een zo mooi mogelijke Kersttijd
en een goed en gezond 2021   
   
 

Terugblik 2020                                                                               

Van 2-persoonspraktijk in 2014, naar Instelling met medewerkersteam, afdelingen en 2 locaties. Die bijna 7 jaar tijd is omgevlogen. Ook het afgelopen jaar is razendsnel voorbij gegaan.
2020 zal straks zeker in ieder geschiedenisboek, jaarverslag, fotoboek en familiekroniek worden beschreven als een historisch, bizar en bijzonder jaar. Nooit eerder hebben we een ziekte-pandemie moeten meemaken van deze omvang. En met volkomen nieuwe maatregelen om allemaal gezond te blijven. Om elkaar niet te besmetten en toch zoveel mogelijk aan het werk te kunnen blijven. Voor zover dat kon en mocht.
Eerst in maart de grote uitbraak, waardoor de praktijk gesloten moest worden en iedereen vanachter de laptop thuis met elkaar en met cliënten in verbinding stond via beeldbellen.
En daarna vanaf juni de voorzichtige terugkeer en een nieuwe leefstijl. Onderling afstand houden, desinfectie van ongeveer alles, en sinds oktober de mondkap als dagelijkse dracht.
Corona, of Covid, heeft ons gedrag in grote mate beïnvloed en is ook dagelijks onderwerp.

Toch hebben we dit afgelopen jaar ons er niet van laten weerhouden om gewoon het geplande uitbreidingsplan uit te voeren. Want op 1 juli is de 2e locatie in Leerdam in gebruik genomen. En behalve dat, zijn er toen ook nog 2 orthopedagogen onze Jeugdafdeling, en een psycholoog onze afdeling Volwassenen komen versterken. Dat bleek tegelijk hard nodig, want de aanmeldingen voor de Jeugdafdeling en voor de Basis en Specialistische Volwassenenzorg blijven maar toenemen. Qua ruimtes zitten we nu heerlijk ruim in ons jasje. En kunnen we zowel binnen de regio Rivierenland als de gemeente Vijfheerenlanden iedereen wat dichter bij huis bedienen.

De psychologiepraktijk / Instelling voor Basis en Specialistische GGZ Mondium, heeft een vaste plaats gekregen in de gezondheidszorg van de regio Vijfheerenlanden / Rivierenland. Dat is al enkele jaren niet meer alleen de verdienste van de oprichters / directie. Ondertussen zorgt een team van 14 professionals er voor dat GGZ-hulpvragen van 3- tot 83-jarigen door middel van onderzoek en van hoogst kwalitatieve behandeling, worden beantwoord. En een ongelooflijk goed geëquipeerde administratieve staf zorgt voor een perfecte verwerking van alle zaken.
 

Het samenwerken met zo’n enthousiast en gedreven team is gewoonweg heerlijk en fantastisch. Maar ook het samenwerken met leden van Sociaal Teams en met huisartsen, POHers, scholen, therapeuten en andere instellingen is een heel belangrijk onderdeel geworden van het vormgeven van onze professionele hulpverlening. We kijken terug op een ongelooflijk jaar. Maar ook met de nodige trots dat het allemaal is gelukt.

Vooruitblik 2021

En weer zeggen we, net als een jaar geleden: ‘We zijn nog niet klaar’.
Ook in 2021 maken we nog een keer een reuzestap om onze instelling naar een hoger niveau te tillen. Want Mondium moet meer kunnen zijn dan een regionaal onderzoeks- en behandelcentrum. We gaan er tevens voor zorgen dat we een belangrijk kenniscentrum voor de regio gaan opzetten. Met als kenmerk: kennis delen is verbeteren van de hulpverlening in de GGZ.
We gaan in januari meteen van start met een grote personele uitbreiding. Er komen nog een orthopedagoog en een psycholoog de Jeugdafdeling versterken. En er komt nog een psycholoog bij de afdeling Volwassenenzorg. Bovendien hebben we ruimte over voor 2 extra psychologen. En ook de administratieve staf wordt dientengevolge uitgebreid met nog een medewerkster.
De meest opvallende uitbreidingen zijn de toevoegingen aan de Specialistische zorg. Voor de volwassenenzorg breiden we uit met een Psychiatrisch Verpleegkundige als rechterhand van de psychiater. Deze verpleegkundige gaat ook extern bij de patiënt thuis werken. En het is ons gelukt om versterking te krijgen van een Kinder&Jeugd-psychiater om de Specialistische zorg in de Jeugdafdeling inhoud te geven.
In het komende jaar zal Mondium hierdoor in staat zijn om vrijwel alle enkelvoudige èn complexe GGZ-vragen bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen op hoogst professionele wijze te beantwoorden. Daarbij hopen we met deze uitbreidingen de wachttijden in belangrijke mate te kunnen bekorten. Want dat blijft een zorg die wij met velen delen. Het is een uitdaging die wij in 2021 nog beter aankunnen met een ruim bezette instelling die uitstekend werk levert.
                                                                                                                                      
Langs deze weg danken we iedereen die ons het/de afgelopen ja(a)r(en) gesteund of geholpen heeft. Dank aan eenieder die als cliënt, als ouder, professional of betrokkene ons het vertrouwen heeft gegeven. En ook dank aan eenieder om ons heen die met warme belangstelling de ontwikkeling van onze praktijk heeft gevolgd. Mede daardoor kunnen we 2021 met vertrouwen en energie tegemoet zien.
 

 Allen veel sterkte in deze lastige corona-tijd, en een goed en gezond 2021 gewenst,

Cees en Gerda Bakker en het Mondiumteam :

Ruth Breuer, Christien Bugter, Mandy Melief, Sabine Nobel, Babs Perdon,

Rene Ravelli, Edwina Romswinckel, Joyce Scheepens, Maureen Sedney,

Mihaela Ursachi, Jacqueline Vink, Nynke Visser, Moniek Zeegers

De Raad van Commissarissen:  Linda van de Kieft en Edwin Renckens